Tuesday, April 07, 2009

Menn som hater kvinner av Stieg Larsson

Mikael Blomkvist er frilans journalist. Etter at han ble lurt ut på glattisen i en stor nyhetssak, og ble dømt til fengsel for injurier, trenger han en pause.

Vangerkonsernet, ett av Sveriges ledende industrikonsern, ligger nede for telling. De trenger en ny sterk leder. Den gamle høvdingen i konsernet, Henrik Vanger, engasjerer Blomkvist til å finne ut sannheten om hva som skjedde med hans unge slektning som forsvant sporløst for mange år siden.

Blomkvist befinner seg plutselig i en situasjon der han graver frem skjulte hemmeligheter fra år tilbake, og ikke alle er like glad for de avsløringene som kommer opp. Med seg på laget får han Lisbeth Salander, en dysfunksjonell ung dame som har vært tvangsinnlagt på psykiatriske institusjoner i mange år. Lisbeth er en av verdens beste hackere, og hennes ferdigheter kommer til å bli uvurderlige.

Dette er den føste boken i en serie på tre, der vi møter mange av de samme personene. Stieg Larsson evner på en fantastisk måte å fange leseren. Du er garantert at du engasjeres fra første side. I et hesblesende tempo dras du gjennom boken, helt til du lukker boken på siste side og tenker “At det går an!”